Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Kréta »

Zdraví a zdravotní péče na Krétě

Aby se vaše dovolená na Krétě neproměnila v noční můru, je dobré dbát v průběhu celé dovolené o své zdraví. Základem všeho je však ještě před odjezdem na dovolenou uzavřené cestovní pojištění. V takovém případě budete mít nárok na nutnou a neodkladnou zdravotní péči, a to za stejných podmínek jako řecký pojištěnec I.K.A (Úřad sociálního pojištění).

Návštěvu u lékaře I.K.A. si lze sjednat na telefonním čísle 184, na němž lze zároveň získat bližší informace o tom, jak v daném případě postupovat. V neposlední řadě upozorňujeme na to, že musíte počítat se spoluúčastí u léků, a to ve výši 25%.

Převoz do naší vlasti v případě onemocnění či úrazu a nebo v případě úmrtí převoz tělesných pozůstatků, není zahrnut do nutné a neodkladné zdravotní péče. Z tohoto důvodu se doporučuje před cestou sjednání cestovního pojištění.

Zdravotní rizika na Krétě

Na Krétě na vás nečíhají žádná konkrétní rizika ani nemoci, ovšem je dobré si uvědomit, že ničím nerušenou dovolenou můžete zažít jen tehdy, budete-li o sebe řádně dbát. Nejčastějším neduhem, na který turisti naráží, je dlouhý pobyt na sluníčku a z toho vzniklý úpal. Vyhýbejte se tedy přímému sluníčku a pokud se bez něj z nějakého důvodu neobejdete, vezměte si s sebou na dovolenou kvalitní opalovací krém. Pořiďte si také pokrývku hlavy a pijte dostatek tekutin.

Dalším rizikem mohou být podmořští živočichové. Do vody proto pro jistotu noste obuv a vyhýbejte se odlehlým částem moře. Pozor si dávejte zejména na medůzy, murény, rejnoky a ježky. V neposlední řadě buďte obezřetní před zmijemi, štíry nebo stonožkami, kteří se vyskytují na celém uzemí a jejich kousnutí může být velice nepříjemné. Pokud se však budete držet doporučených instrukcí, žádné větší riziko vám nehrozí.

Zdravotnická zařízení na Krétě

V případě úrazu na Krétě je záhodno navštívit lékaře. Obecně lze říci, že lékařskou pomoc naleznete v každém větším městě, my vám však nyní prozradíme konkrétní místa a nemocnice, kde se o vás v případě potřeby dobře postarají. V první řadě můžete navštívit zdravotnické centrum, kde vám ošetří nejednu vaši bolístku, můžete však navštívit i některou ze zdejších všeobecných nemocnic. Ty se nachází například v Chania (Agios Georgios hospital), v Rethymno (všeobecná nemocnice), v hlavním městě Heraklionu a samozřejmě také v Ierapetras, kde je všeobecná nemocnice. Doufáme však, že jejich služeb nebudete muset využít.


 

Čtěte další články o Krétě!

Aktuální nabídka zájezdů na Krétu



 

 
Tagy: , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist