Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Kréta »

Potápění a šnorchlování na Krétě

Toužíte-li po pravém adrenalinu, rozhodně doporučujeme vyzkoušet potápění na Krétě. Naskytne se vám totiž jedinečná příležitost objevit krásy zdejšího pestrobarevného podmořského světa, který nikde jinde neuvidíte.

A kam se za podobnými zážitky vydat?

Potápění na Krétě

Pro tyto účely je vhodné především jižní pobřeží, kde můžete obdivovat jednak rozeklaná skaliska, ale také překrásné pláže, jež omývá křišťálově čisté Libyjské moře.

V případě, že se necítíte dostatečně zdatní na to, abyste vyzkoušeli potápění „na vlastní pěst“, doporučujeme oslovit například potápěčské centrum Kalypso, které nabízí ty nejlepší podmínky proto, aby se váš sen splnil. Těšit se můžete na průzračně čistou mořskou vodu, zkušené instruktory, prostory a vybavení pro výcvik a samozřejmě na stoprocentní bezpečnost.

Velmi oblíbené potápěčské lokality na Krétě jsou v okolí prázdnivového střediska PLAKIAS a pláží Dammoni a Skinaria. Základnou pro tyto aktivity je pak hotel Kalypso Village, který se nachází v oblasti Dammoni (asi 4 kilometry od zmíněného městečka PLAKIAS). Když už zde budete, můžete zavítat do místního baru, restaurace či do bazénu. Vyzkoušet můžete jak ponory ze břehu, tak výlety lodí do nejznámějších potápěčských lokalit.

Informace o potápění vám však budou poskytnuty také v kurzech Discover Scuba Diving, Open Water Diver či v Programech pro registrované potapěče. Další místa vhodná pro potápění jsou například okolo města Rethymno, Agios Nikolaos a Hersonissos – stačí si jen vybrat. Přeje mnoho krásných a nezapomenutelných zážitků.

Šnorchlování na Krétě

Další oblíbenou aktivitou na Krétě je také šnorchlování. Díky tomu si můžete opět zblízka prohlédnout nejrůznější obyvatele podmořského světa. Šnorchlování si můžete dopřát hned na několika místech Kréty. Nejoblíběnější oblastí, jež je vhodná pro tyto vodní radovánky, je určitě záliv Mirabelo. Nedaleko něj se nachází přístav a v jeho bezprostřední vzdálenosti zase potopené město Olous.

Velmi zábavné je však šnorchlování i na severních dlouhatánských plážích, které jsou místy přerušeny malými útesy a právě ty se staly domovem pro velká hejna ryb. K těmto účelům ale doporučujeme navštívit rovněž Kori, tedy jednoduchý terén v zátoce o hloubce maximálně 10 metrů, dále ostrůvek St. Georgeo o maximální hloubce 12 metrů a v neposlední řadě Diúv ostrov, kde se můžete těšit jak na pěkné stěny, tak na dechberoucí faunu a flóru.


 

Čtěte další články o Krétě!

Aktuální nabídka zájezdů na Krétu



 

 
Tagy: , , , , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist